Eesti firma arendab EAS-i toel multifunktsionaalse haagise prototüüpi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haagis, pilt on illustratiivne.
Haagis, pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

OÜ Kuut arendab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toel välja multifunktsionaalse matkahaagise prototüüpi; toodet müüma plaanib ettevõte hakata tuleval kevadel.

«Tegemist on multifunktsionaalse haagisega, mida saab kasutada nii matkal kui kauba vedamiseks,» rääkis OÜ Kuut juhatuse liige Edward Ekker BNS-ile.

Mõtte sellise haagise tegemiseks said ettevõtmise algatajad tema sõnul lähtuvalt isiklikust vajadusest. «Hakkasime peale sellest, et endal oli vaja ja ei leidnud turult sobivat,» kirjeldas Ekker.

Multifunktsionaalset haagist eristab tema sõnul teistest sarnastest toodetest see, et seda saab kiirelt ja lihtsalt ümber vormida, vastavalt vajadusele kas siis matkahaagiseks või kaubaveoks kasutamiseks.

Oktoobris hakkab ettevõte koostöös MEC Inseneerilahendused OÜ-ga välja töötama haagise tootmisjooniseid. Käesoleval aastal on plaan alustada toimivate prototüüpide ehitust. Prototüübi valmissaamise aega on Ekkeri sõnul juba keerulisem prognoosida, kuid ettevõtte soov on jõuda see valmis järgmiseks hooajaks ehk kuskil veebruariks-märtsiks, et oleks võimalik seda edasimüüjatele näidata.

Oma toodet tahab Kuut OÜ müüma hakata eelkõige Euroopa Liidu riikides. «Holland, Saksmaa, Inglismaa, Taani, Soome, Rootsi, Norra, Belgia,» loetles Ekker võimalikke turge.

Eesti turul on matkahaagistega ringisõitmine tema sõnul pigem uus nähtus ja siin ettevõte arvestatavat turgu ei näe.

«Meie tegevuskava on suuremas osas 2017. aasta lõpuni paigas. Tahame jõuda niimoodi, et selleks ajaks on meil väiksemamahuline tootmine juba käimas ja meil on olemas kaks-kolm esindajat sihtkohariikides,» ütles Ekker.

Kuut OÜ on oma multifunktsionaalse matkahaagise projektile saanud EAS-ilt toetust 3996 eurot, projekti kogumaksumus on 4995 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles