Raskustes Saksa Deutsche Bank tahab koondada 1000 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank logo
Deutsche Bank logo Foto: SCANPIX

Saksa Deutsche Bank tahab koondada 1000 töötajat, kuid kinnitab, et see otsus ei ole seotud panga viimase aja raskustega, vaid et see otsus tehti juba eelmisel aastal, kirjutab Bloomberg News, kes ei saanud pangalt selle kohta kinnitust.

Koondamisplaani avaldas panga tegevjuht John Cryan eelmise aasta oktoobris.

Deutsche Banki aktsia on olnud vabalanguses sellest peale kaks nädalat tagasi, kui USA kohtuministeerium asus pangalt nõudma 14 miljardi suurust trahvi. Langust süvendas kuuldus, et 10 riskifondi on tõmmanud pangast vaba raha välja.

Analüütikute hinnangul on aktsia kukkumine börsil liialdatud.

Reedel teatas AFP, et USA kohtuministeerium kärbib esialgu teatatud trahvi enam kui poole võrra. Analüüsifirma Autonomous pangaanalüütik

Stuart Graham avaldas arvamust, et USA kohtuministeerium ei taha võtta endale süüd maailma tähtsuselt neljanda panga pankrotti ajamise eest.

Mure Deutsche Banki tuleviku pärast püsib suur. Reedel kukkus aktsia algul 9 protsenti, kuid hiljem tõusis AFP teate peale 7,5 protsenti.

Kepler Cheuvreux' analüütik Jacques-Henri Gaulard soovitab Deutsche Banki aktsiat osta. «Mis puutub panga likviidsusse, siis on see tunduvalt parem kui 2007. aastal. Seeetõttu ei ole surve panga aktsiale põhjendatud,» kirjutab ta reedel avaldatud analüüsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles