Puidutöötlemisettevõte Arcwood avas Põlvas uue tehase

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puidutöötlemisettevõte Arcwood avas reedel Põlvas uue insenerpuidu tootmiskompleksi, mis võimaldab toota varasemast suuremaid ja keerulisemad lahendusi.

Tänu paranenud võimekusele plaanitakse toomismahte lähiaastail kuni kolm korda kasvatada ja laieneda Suurbritannia, Ameerika Ühendriikide ja India turule, teatas ettevõte.

Eriprojektidele suunatud Arcwoodi asutaja Peeter Peedomaa sõnul investeeriti tehasesse ja sellega koos valminud büroohoonesse 10 miljonit eurot, mis arvestades puidu osakaalu suurenemist ehituses üle maailma, on tark ja perspektiivikas otsus.

Kasvamisega koos värvatakse tööle 15-20 uut inimest, mis tõstab kontserni töötajate arvu 100ni. Uues tehases saab toota detaile pikkusega 35 meetrit, kui varasem maksimum oli 29,5 meetrit. Ristkiht liimpuidu ehk CLT-paneelide tootmise ja lisandväärtuse andmise võimekus paraneb uue tootmiskompleksiga kuni viis korda, luues eeldused mahtude suurendamiseks.

DNB Pank finantseeris uut tootmiskompleksi 6,6 miljoni euroga, millest 2,5 miljonit läheb tootmisseadmete ostuks.

Tehase avas president Toomas Hendrik Ilves, kelle sõnul näitab uus tootmiskompleks seda, et Eestis ei koondu elu vaid nelja keskuse ümber.

«Olen ikka ja jälle rõhutanud, et vajame kõikjal ettevõtlikkust ja ettevõtlust. Kõikjal. Vajame suurematest linnadest kaugemal elavate inimeste usku sealse elu edenemisse ja nende sotsiaalset turvatunnet. Siis inimesed jäävad sinna, linnastumise kiuste. Ja siis tasub tööandjal sinna investeerida,» sõnas riigipea.

Ta nimetas puidutööstuse juures oluliseks, et see annab meie inimestele tööd väljaspool suuri keskusi ning toetab seeläbi kogu Eesti riigi arengut.

Ilves meenutas, et Eesti võiks olla üks puidu targa kasutamise keskusi, milleks on tarvilik ka kaasaegne ja vastutustundlik, keskkonda säästev puidutööstus, mis võimaldaks meie arhitektidel, inseneridel ja ehitajatel kasutada seda omamaist taastuvat ressurssi, ehitada Eesti palju omanäolisemaks ning suurendada meie eksporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles