Tööstusettevõtete toodang kasvas augustis aastaga 1 protsendi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko Koeru tehas
Konesko Koeru tehas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tööstusettevõttete hooajaliselt tasandamata toodangu maht kasvas augustis aastavõrdluses 1 protsendi võrra, toodang suurenes energeetikas, kuid vähenes töötlevas tööstuses ja mäetööstuses.

Augustis toodeti töötlevas tööstuses 1 protsent vähem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Pooled töötleva tööstuse tööstusharudest ei ületanud augustis eelmise aasta mahtu, teatas statistikaamet.

Toodangu mahu langust põhjustas eelkõige elektroonikaseadmete, toiduainete ja metalltoodete tootmise vähenemine. Toodang suurenes puittoodete, elektriseadmete ning mööbli tootmises.

Välisturule müüdi augustis 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Eelmise aasta augustiga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 8 protsenti ja müük kodumaisele turule 4 protsenti.

Eelmise aasta augustiga võrreldes toodeti elektrit 49 protsenti ja soojust 9 protsenti rohkem. Üle kolmandiku toodetud elektrienergiast eksporditi.

Tänavu aasta augustis oli 3 tööpäeva rohkem kui mullu. Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta augustis tööstuses kokku 1 protsenti vähem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses 3 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles