Mobiilifirmad ähvardavad hinnatõusu ja internetipiiranguga (4)

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsidemast
Mobiilsidemast Foto: Tele2

Eestis tegutsevad mobiiliettevõtted pole siiani rahul Euroopa Komisjoni digivolinike Andrus Ansipi ja Günther Oettingeri rändlustasude kaotamise plaaniga ning ennustavad kava teostumisel ulatuslikku hinnatõusu ja piiramatu mahuga internetipakettide kadumist.

Rändlustasude kaotamise idee vastu pole loomulikult midagi ei inimestel, ettevõtetel ega ka telekomifirmadel, teravad vastuolud tekivad aga, kui hakata arutama plaani realiseerimise viisi.

Põhjala riikidele valmistab nimelt meelehärmi asjaolu, et paljud sealsed elanikud – olgu või Soome ja Rootsi pensionärid – armastavad veeta pikki kuid Vahemere-äärsetes riikides ja kasutada seejuures edasi oma koduriigi telefoninumbreid. Teiseks töötab üha suurem hulk inimesi arvestatava osa aastast koduriigist eemal – olgu nad siis ehitajad või europarlamendi saadikud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles