Saksa suuruselt teine pank plaanib tööta jätta 9600 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Commerzbanki esindus Frankfurtis
Commerzbanki esindus Frankfurtis Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Saksamaa suuruselt teine laenupank Commerzbank andis täna teada, et plaanib aastaks 2020 vähendada töötajaskonda 9600 inimese võrra ning loobuda dividendide maksmisest, katmaks selle arvelt hoopis 1,1-miljardi suurust restruktureerimist.

Frankfurdis asuva peakontoriga pank lisas, et 1,23 miljardi eurot maksev plaan, mis ootab veel reedest nõukogu heakskiitu, näitab, et panka tabas selle aasta kolmandas kvartalis kahjum. Sellest hoolimata ennustavad panga analüütikud, et 2016. aasta lõppsaldo peaks kandma mõnevõrra positiivsemat sõnumit.

Nii nagu paljud teised Saksamaa pangad, võitleb ka Commerzbank eurotsooni negatiivsete intressidega, karmistuvate määrustega, intensiivse konkurentsi ja idufirmade tulekuga, kes pakuvad pankadele alternatiivseid lahendusi.

Sellest hoolimata on panga juhtide eesmärgiks saavutada jätkusuutlikud kasumivood, keskendudes ennekõike era- ja äriklientide teenindamisele ja kahandades investeerimispanganduse teenuseid. Selleks, et katta restruktureerimise kulusid, peatab pank praeguseks ka dividendimaksed. 

Pärast 2008. aasta majanduskriisi tegi pank esimesed dividendimaksed 2015. aastal, kui maksis aktsionäridele aktsia eest 20 senti dividende. Pärast 2008. aastal osutatud abi kuulub Saksa valitsusele pangas 15-protsendiline osalus.

Mis puudutab kärpeid töötajate hulgas, siis tähendab see suurusjärgus 20 protsendi töötajate koondamist. Tänasel hetkel annab pank tööd 51 300 inimesele. 

Küll aga usub pank, et restruktureerimine aitab neile tulevikus säästa 6,5 miljardit eurot aastas ning luua 2300 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles