Tallinki suuromanikud tahavad Eesti Gaasi täielikult enda valdusesse (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti üks suurim kohaliku kapitaliga investeerimisettevõte Infortar omandas kuu aega tagasi lisaks Fortumile ja Gazpromile kuulunud osalustele Eesti Gaasis ka Itera Latvija kümne protsendi suuruse aktsiapaki ning tegi nüüd pakkumise väikeaktsionäridele.  

«Vähem kui 1,5 protsenti omavatele väikeaktsionäridele esitatud pakkumise sisu on sama, mille tegime suuraktsionäridele ning tänase seisuga on väikeaktsionäridest viiendik juba oma osaluse samadel tingimustel ära müünud. Oktoobri lõpus korraldame üldkoosoleku ning usutavasti jõuame protsessiga lõpule käesoleva aasta jooksul,» tähendas Hanschmidt. 

Väikeaktsionäridele esitatud ostupakkumisest kirjutas Postimehe majandusportaal ka septembri alguses.

Infortar on Eesti Gaasi üle võtnud käesoleva aasta jooksul järk-järgult.

ASi Infortar tütarettevõte Trilini Energy OÜ tegi käesoleva aasta veebruaris Fortum Heat and Gas OY-le pakkumise 51 protsendi AS-i Eesti Gaas aktsiate omandamiseks. Pakkumine osutus Fortum Heat and Gas OY poolt aktsiate müügiks läbi viidud rahvusvahelise pakkumismenetluse käigus edukaks ning Trilini Energy OÜ omandas käesoleva aasta 30. märtsil Fortum Heat and Gas OY-le kuulunud AS-i Eesti Gaasi aktsiad.

Seejärel tegi Trilini Energy OÜ sama hinnaga väljaostupakkumised ka ülejäänud AS-i Eesti Gaasi suuraktsionäridele, kes pakkumise samuti aktsepteerisid. Seeläbi on Trilini Energy OÜ omandanud käesoleva aasta mais Gazpromilt 37 protsenti ja augustis SIA-lt Itera Latvija täiendavad 10 protsenti AS-i Eesti Gaasi aktsiakapitalist.

AS Infortari omanikud on Ain Hanschmidt, Enn Pant ning Kalev Järvelill.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles