Eesti on rahvusvaheline konkurentsivõime edetabelis jätkuvalt kolmekümnendal kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
06.sept 2015, Lääne-Virumaa-Virumaa, Eesti, Rakvere
laat, linnus, keskaegne laat

Fotol:Rakvere linnuses peeti Mihkili laat. Lipp

Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
06.sept 2015, Lääne-Virumaa-Virumaa, Eesti, Rakvere laat, linnus, keskaegne laat Fotol:Rakvere linnuses peeti Mihkili laat. Lipp Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti koht kolmapäeval avaldatud Maailma Majandusfoorumi (WEF) rahvusvahelise konkurentsivõime reitingutabelis eelmise aasataga võrreldes ei muutunud, Eesti on 138 riigi hulgas 30. kohal.

WEF konkurentsivõime arvestus tugineb 12 sambal. Eesti konkurentsivõime suhteliseks tugevuseks 2016/2017 aastal on tervishoid ja põhiharidus, makromajandus, tööturu efektiivsus, kõrgharidus ja koolitus ning kaubaturgude efektiivsus. Nõrgad küljed on turu väiksus ja äritegevuse arengutase, märgib Eesti konjunktuuriinstituut. Eesti on oma positsiooni aasta võrdluses tugevdanud seitsme samba osas.

Tabeli esikolmik on jätkuvalt Šveits, Singapur ja USA. Saksamaa on tabelis langenud ühe koha võrra viiendaks, Rootsi tõusnud kolme koha võrra kuuendaks ja Soome langenud kahe koha võrra 10. kohale.

Balti riikidest on Leedu tabelis ühe koha võrra tõusnud 35. kohale ja Läti viis kohta langenud 49. kohale. Venemaa on 43. kohal, olles kahe koha võrra tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles