ABB äriteeninduskeskuse rajamine toob Eestisse mitusada uut töökohta

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tootmine Jüris.
ABB tootmine Jüris. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tööstuskontsern ABB avab 11. oktoobril Tallinnas Ülemiste City linnaku Öpiku majas oma regionaalse äriteeninduskeskuse.

Keskus on üks osa ABB Grupi uuest, ülemaailmsest äriteenindusvõrgustikust, mis toetab ettevõtte ümberkujundamist senisest kliendikesksemaks, operatiivsemaks ja efektiivsemaks, teatas ettevõte. Keskuse avamisega peaks kaasnema mitusada uut töökohta.

Uuest keskusest hakatakse pakkuma teenuseid ABB kontserni äriüksustele üle kogu maailma.

Rahvusvahelisse ABB kontserni kuuluva ABB Eesti tegevus jaotus seni kolme valdkonda: tuule- ja diiselgeneraatorite, sagedusmuundurite, taastuvenergiaseadmete, elektrikilpide ja komplektalajaamade tootmine; ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide, kesk- ja madalpingetoodete, automaatikaprojektide ja robotite müük ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

ABB kontserni Eesti üksuse käive moodustas möödunud aastal 155 miljonit eurot ja siinses üksuses töötas kokku keskmiselt 1056 inimest.

Ettevõte kinnitas «Aktuaalsele kaamerale», et keskuse avamisega luuakse mitusada uut töökohta, kuid täpset arvu praegu veel välja ei öelda.

Uuest keskusest hakatakse pakkuma teenuseid ABB kontserni äriüksustele üle kogu maailma.

ABB on Eestis tegutsenud enam kui 20 aastat ning Eesti üksuses töötab praegu kokku ligi tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles