OPEC leppis Bloombergi andmetel kokku naftatootmise vähendamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine Bahrainis.
Nafta tootmine Bahrainis. Foto: SCANPIX

Naftakartell OPEC leppis kolmapäeval kokku naftatoodangu vähendamises 750 000 barreli võrra ehk 32,5 miljoni barrelini päevas, teatas kolmapäeval Bloomberg News viidates tundmatuks jääda soovinud delegatsiooniliikme infole.

Naftakartelli mitteametlik kohtumine algas Alžiiris varem päeval.

Analüütikud polnud naftatootmise külmutamise otsuse suhtes kuigi optimistlikud arvestades viimase kahe aasta nafta ülepakkumist ja OPEC-i suutmatust naftatootmise langetamises kokkuleppele jõuda. Näiteks eelmisel nädalal peetud Saudi Araabia ja Iraani kõnelused tulemusi ei andnud, sest kumbki ei olnud tootmise külmutamisest huvitatud.

Esmaspäeval jälle lootused kasvasid, kui Alžeeria energeetikaminister Noureddine Bouterfa kinnitas, et kõik variandid on veel laual.

«Me ei jää tühjade kätega,» oli Bouterfa veendunud.

Saudi Araabia oli pakkunud kompromissiks, et on valmis naftatootmist vähendama, kui Iraan jätab oma tootmise senisele tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles