Tallinnas müüdi korter 64 euro eest

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterivõtmed. Foto on illustreeriv.
Korterivõtmed. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Tallinnas müüdi jaanuaris kõige kallim korter enam kui 300 000 euro ja odavaim 64 euro eest.


Tallinna korterituru tehinguarv vähenes jaanuaris 44 protsenti 332-le. Korteritehingute kogumaksumus langes 43 protsenti 17,5 miljonile eurole, teatas kinnisvarafirma 1Partner.

Tallinna korterite pinnaühiku keskmine maksumus seevastu tõusis neli protsenti 959 euroni ruutmeetri kohta. Keskmise hinna viis 1Partneri tegevdirektori Martin Vahteri arvates üles kallimate, kesklinna korterite müügimahtude tõus, milles on oma osa välisinvestorite huvi suurenemisel.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid võõrandati Tallinnas jaanuaris 21, mis on kaheksa võrra vähem kui detsembris. Kalleim elamu leidis ostja enam kui 1,3 miljoni ja odavaim 1600 euro eest.

Elamukrunte müüdi Tallinnas jaanuaris vaid neli elamukrunti, mis on suure tehinguaktiivsusega silma paistnud detsembrikuust 12 võrra vähem. Kalleim krunt võõrandati 48 000 ja odavaim 3757 euro eest.

Kõigi kinnisvaratehingute arv langes jaanuaris Tallinnas võrreldes detsembriga 44 ning kogumaksumus 48 protsenti. Tallinnas tehti maa-ameti andmetel jaanuaris 487 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 34,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles