Euro saabumine tõi Tallinna kinnisvaraturule pohmelli

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamud Tallinnas.
Elamud Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Jaanuaris ehk esimesel euro käibekuul langes kinnisvaratehingute arv Tallinnas võrreldes detsembriga 44 ning kogumaksumus 48 protsenti.


Maa-ameti andmetel tehti jaanuaris Tallinnas 487 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 34,9 miljonit eurot, teatas kinnisvarafirma 1Partner.

Ettevõtte tegevdirektori Martin Vahteri sõnul järgnes ebaharilikult aktiivsele aasta viimasele kvartalile koos euro saabumisega pohmell. «Keskmised tehinguhinnad märkimisväärselt kummalegi poole ei liikunud, küll aga langesid mahud,» lisas ta.

«Samas aastatagusega võrreldes olukord nii drastiline pole - tänavu tehti toonasega võrreldes vaid kolm protsenti vähem tehinguid, kuid 45 protsenti suurema väärtuse eest,» märkis Vahter.

Euro saabumisega tekkinud segadus võib tema sõnul pikeneda ka veebruarisse, kuid pikemas perspektiivis jätkub stabiilne ja rahulik tõus, mis jõuab tänavu ka ärikinnisvara sektorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles