Ministeerium: Berliin ei koosta Deutsche Banki päästeplaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Saksa valitsus ei koosta Deutsche Banki päästeplaani, teatas rahandusministeerium kolmapäeval, tõrjudes Saksa nädalalehe Die Ziet vastavasisulist väidet.

Die Zeit teatas varasemalt, et valitsus asus koostama Deutsche Banki päästeplaani, sest riigi suurima panga maksejõuetuks muutumine ohustaks riigi finantssüsteemi.

Lehe andmetel on riigiametnikud Berliinis ja Frankfurdis asunud panga päästeplaani koostama. Plaan jõustub juhul, kui Deutsche Bank peaks vajama lisakapitali kõigi panga vastu esitatavate nõuete rahuldamiseks.

Muu hulgas nõuab USA justiitsministeerium Deutsche Bankilt 14 miljardit dollarit (12,5 miljardit eurot) trahvi 2008. aastal hüpoteektagatisega väärtpaberitega tehtud kliente eksitavate tehingute eest.

«Artiklis sisalduv (teave) on vale. Valitsus ei valmista ette päästeplaani. Taoliseks spekulatsiooniks pole mingit alust,» teatas ministeerium.

Deutsche Banki aktsia on sel aastal kukkunud 53 protsenti.

Prantsuse panga Societe Generale analüütik Andrew Lim oli seisukohal, et Deutsche Bank vajab kiiresti 20 miljardit eurot, et oma kohustustega toime tulla.

Analüütikud ütlevad, et Saksa suurpanga põhjaminek võib vallandada uue suure finantskriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles