Balti jaama renoveeritud turg avatakse tuleva aasta mais

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama paviljonihoone on rekonstrueerimistöödeks suletud.
Balti jaama paviljonihoone on rekonstrueerimistöödeks suletud. Foto: Erik Prozes

Astri Grupi osaniku ja finantsjuhi Eve Kirsi sõnul plaanib ettevõte renoveeritud Balti jaama turu avada tuleva aasta mais.

«2017. aasta peamine eesmärk on käivitada Lõunakeskuse 10. arendusetapp ja Balti jaama turu esimene arendusetapp,» rääkis Kirs kolmapäeval Äripäeva konverentsil Äriplaan 2017.

Balti jaama turu avamine on Kirsi sõnul plaanitud maikuusse. «Loodame avada Eesti suurima ja kaasaegseima turu,» sõnas ta.

«Ehitame Balti jaama turule 19 500 ruutmeetrit pinda, sellele lisanduvad veel kaetud välimüügipunktid,» sõnas Kirs. Turu külastajate arvuks ootab ettevõte 3,2 miljonit. «Loodame, et meie tõmberaadius on laiem kui Põhja-Tallinn."

Balti jaama arendusprojekti investeerib ettevõte kokku 35,3 miljonit eurot, esimese etapi ehitus ja sisseseade on sellest 4,9 miljonit.

Balti jaama turu arenduses on Kirsi sõnul tegemist esimese etapiga. «Kui saame selle valmis, hakkame kohe edasi arendama Depoo turgu, mis on pikaajalisem protsess,» rääkis ta.

2017. aastal peale Lõunakeskuse 10. etapi käivitamist ja Balti jaama turu valmimist on grupi varade väärtus Kirsi sõnul 260 miljonit eurot.

2015. aasta oli grupi kogukäive 186 miljonit eurot, seitsme kuu kasv on sel aastal olnud 7,3 protsenti.

Tuleva aasta käibekasvu plaan on Kirsi sõnul 20 protsenti just tänu uutele arendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles