Detsember oli Eesti majutusettevõtetele rekordkuu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpia hotell.
Olümpia hotell. Foto: Liis Treimann

Eelmisel aastal peatus Eesti majutusettevõtetes rohkem turiste kui 2009. aastal ja detsember oli majutajatele lausa viimase kümnendi rekordkuu, selgub Statistikaameti andmetest.

Kokku kasutas mullu detsembris majutusteenuseid 177 000 välis- ja siseturisti. See tähendab, et läinud aasta viimasel kuul ületas turistide arv viimase kümnendi parimat tulemust kuue protsendi võrra. Varasem rekord oli pärit 2007. aasta detsembrist.

Enamik külalisi saabus Eestisse lähiriikidest – Soomest, Venemaalt, Lätist ja Rootsist. Samuti väisas majutusettevõtteid turiste Aafrika, Ameerika ja Aasia riikidest, kuid nende osatähtsus jäi siiski alla ühe protsendi turistide koguarvust.

Kohalikke oli detsembris majutusettevõtete klientide hulgas 66 000.

Majutajatel oli aasta lõpus külalistele pakkuda kokku 16 200 tuba 35 600 voodikohaga. Täidetud oli 37 protsenti tubadest. Ööpäev maksis keskmiselt 27 eurot ehk 428 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles