Swedbank: arendaja ei ole nohik (1)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Liis Treimann

IT valdkonnas on kahetsusväärselt  vähe naisi.  Swedbanki äriklientide e-kanalite arenduse tiimijuhi Tuuli Wallenbergi  ja digikanalite projektijuhi Ülle Kuke sõnul on üheks põhjuseks valdkonna põhjendamatult halb maine. 

«Tihti arvatakse, et tegemist on antisotsiaalsete nohikutega ning tegemist on üldse poiste alaga. Neid müüte peaks murdma,» rääkis Kukk töötukassa karjäärimessil ning lisas, et tema meeskonnas on asjad hoopis paremini. «Naisi ja mehi on meil võrdselt. Oleme täitsa normaalsed inimesed ja elame pärismaailmas ja tegeleme muude toredate asjadega peale arvuti monitori ees istumise.»

Eestis on 80 protsenti IT spetsialistidest mehed, Swedbankis on olukord veidi parem ning tarkvaravallas on töötajatest 40 protsenti naised. Täna töötab Eestis IT vallas 26 000 inimest, Eesti infoühiskonna arengukava kohaselt vajatakse aastaks 2020 8000 töötajat rohkem. Haridussüsteemist tuleb vajalikke inimesi ainult 1500 aastas. Selle pärast on oluline ka täiskasvanute koolitus

Wallenberg lisas, et oluline on suhtumise muutmine. «Kodu ja kool on kõige suuremad innustajad. Mina läksin informaatikat õppima, sest minu ema oli programmeerija. »

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles