Valitsus tahab uuel aastal Eesti Energiast võtta 39 miljonit eurot dividende (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsus plaanib järgmisel aastal riigiettevõtetest ja Riigimetsa Majandamise Keskusest (RMK) dividende kokku võtta 153 miljonit eurot, seehulgas umbes 39 miljonit eurot Eesti Energiast.

Valitsus kinnitas teisipäeval 2017. aasta riigieelarve eelnõu, mille järgi plaanitakse riigifirmadest dividende välja võtta kokku 153 miljonit eurot, ütles rahandusminister Sven Sester pressibriifingul.

Vastuseks küsimusele, kui palju plaanib riik välja võtta Eesti Energiast, mille üldkoosoleku rolli täidab rahandusminister, ütles Sester, et võimalik suurusjärk on ligikaudu 39 miljonit eurot.

«See pole muidugi lõplik, see on prognoos, ma seda veel päris lõplikult lukku ei tahaks lüüa,» rääkis Sester pressibriifingul BNS-ile. Ta lisas, et mõne aasta tagune olukord, kus energiafirmast oli võimalik dividende saada 100 miljoni euro kandis, ei ole praegu võimalik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles