Liisa-Ly Pakosta: õiglus motiveerib (1)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa-Ly Pakosta
Liisa-Ly Pakosta Foto: Margus Ansu

Ettevõtted peavad tublide töötajate leidmiseks üha enam pingutama. Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa-Ly Pakosta tõi töötukassa töö- ja karjäärimessil välja, et üks oluline tegur hea töötaja otsimisel ja leidmisel õiglus tööjuures. 

Pakosta toonitas, et inimene ei pea taluma halvemat kohtlemist asjade pärast, mida ta ise muuta ei saa, juhul kui töö on nõuete kohaselt tehtud.  «Inimene ei pea taluma ligimesearmastuse puudumist. Siis on inimene motiveeritud ja taolist motiveeritud töötajat kõik ju otsivadki. »

On terve rida asju, mis inimesest ei sõltu ja mida ta muuta ei saa ning nende tunnuste alusel ei tohi tööandja kellesegi halvasti suhtuda.  Keegi ei saa muuta seda, et tal on puue. Keegi ei saa muuta seda, kas ta on lapsevanem või lähedase hooldaja.  Ei saa muuta oma vanust, rahvust või nahavärvust.

«Kui tegemist on tööandja sekkumisega nende tunnuste alusel, siis on tegemist diskrimineerimisega. Kui kedagi ei edutata selle tõttu, et ta ei saa tööülesannetega kõige paremini hakkama, on tööandjal igati õigus,» lisas ta.

«Tööandja ootus ei saa olla midagi muud, kui et töö kõige paremal moel tehtud saaks.  Ükskõik, kas on vaja lihtsa kvalifikatsiooniga inimesi või spetsialiste. Selleks, et töö saaks kõige paremal moel tehtud peab  inimene ise tahma seda tööd kõige paremal moel teha,» märkis Pakosta.

Vahest läheb see meelest ära nii tööandjal kui ka töötajal. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles