Vaata, millised Eesti ettevõtted jahivad kõrget äriauhinda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starship Technologies pakirobotite esitlus Leedu pealinnas Vilniuses.
Starship Technologies pakirobotite esitlus Leedu pealinnas Vilniuses. Foto: Lukas Balandis/Scanpix Baltic

Selgunud on Rootsi Äriauhind 2016 finalistid, kelle seast rahvusvaheline žürii valib parimad kolmes kategoorias:  jätkusuutlik ja vastutustundlik ettevõtlus, tehnoloogiline innovatsioon ja aasta noor ettevõtja.

«Finalistide valimine oli taaskord väga keeruline,» lausus Rootsi Eksportnõukogu Eesti esinduse juht Janar Sutt. Ta lisas, et kõik osalejad on omas valdkonnas silmapaistvad. Suti sõnul oli kõige keerulisem valida nominente tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias, mistõttu pääses seekord finaali erandkorras neli ettevõtet. «Tehnoloogiline innovatsioon on kindlasti Eesti teema,» selgitas ta.

Eelmisel aastal võitis jätkusuutliku kasvu auhinna ETS NORD AS, sotsiaalselt vastutustundliku projekti auhinna pälvis Microsoft Eesti «Mobiilne kevad». Aasta nooreks ettevõtjaks pärjati tööjõuportaali GoWorkaBit kaas-asutaja Gerli Veermäe. Esmakordselt anti 2015. aastal välja ka tehnoloogilise innovatsiooni preemia, mille pälvis superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies.

Selleaastase Rootsi äriauhinna finalistid on:

  • Tehnoloogiline innovatsioon: pakiroboteid tegev Starship Technologies, idufirmade börs Funderbeam, Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus ja IT infrastruktuuri teenuseid pakkuv ByteLife
  • Jätkusuutlik ja vastutustundlik ettevõtlus: mobiiliarendaja Mooncascade, kohvitootja Coffee People ja Tallinna Lennujaam
  • Noor ettevõtja: turvaliste jalgrataste hoidjate looja Bikeep ja Kristjan Lind, rahvusvaheline teadlaste võrgustik Guaana ja Marko Russiver, kosmeetikatootja Puhas Eesti Loodus ja Piret Laasik

Rootsi Äriauhind 2016 võitjad tehakse teatavaks 18. oktoobril Kumus toimuval rahvusvahelisel konverentsil. Ettevõtluskonkurss sai alguse 2006. aastal Leedust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles