Piimakarja pidajad ei ole valmis toodangut vähendama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakari Valgamaal
Piimakari Valgamaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Piimatootmise vähendamiseks makstavat eurotoetust küsis Eestis väid väike osa tootjatest.

«Piimatootmise vähendmine ei ole nii lihtne, et täna võtad kätte ja homme enam süüa ei anna. Ja suurendamine on veel raskem kui algselt vähendamine on,» selgitas PRIA turukorralduse büroo juhataja Katri Viirlo, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kui Euroopa Liit jagab piimatootjatele kokku 150 miljonit eurot, et tootjad toodaksid vähem, siis Eestist esitas sellest programmist raha saamiseks taotluse 46 ettevõtet, kes kärbivad eeloleva kolme kuu jooksul tootmist kokku 5300 tonni võrra. Samas PRIA andmeil on Eestis aga üle 1900 piimalehmapidaja.

«Tegemist on siiski üleeuroopalise meetmega ja näiteks Saksamaal on tootjad soovinud vähendada 300 000 tonni, mis on peaaegu üks protent nende kogutoodangust,» rääkis põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus, lisades, et nende suurte tootjate mõju on kindlasti turule olemas.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist või vaata juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles