Puitmajade tootja laiendus loob kuni 50 uut töökohta (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puitmajade tootmine Lasita Maja ASis
Puitmajade tootmine Lasita Maja ASis Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti üks suurimaid puidust aiamajade eksportijaid, Lasita Maja AS alustab Tartu maakonnas oma tootmishoone laiendamist, mis kahekordistab olemasoleva tootmisvõimsuse ning loob juurde ligemale 50 uut töökohta.  

Lasita Maja ASi juhatuse esimehe Kaido Maisvee sõnul investeerib Lasita Maja oma puitmajade tootmishoone laiendusega mitte ainult ettevõtte, vaid Eesti puidutoodete tööstuse arengusse ja ekspordivõimekusse tervikuna. 

«Eesti on hea koht, kus puitmaju toota. Meil on kodumaine tooraine ja väljaõppinud eksperdid, seetõttu on kodumaine puidutööstus oluline eksportöör ning juba täna ekspordib Lasita Maja ligemale 98 protsenti oma toodangust,» lausus Kaido Maisvee.

Ta lisas, et plaanitud juurdeehitis annab võimaluse suurendada toodete ekspordimahtu Lääne-Euroopasse, eelkõige Suurbritanniasse ja Itaaliasse, kus nõudlus eestimaiste puitmajade järele on kasvanud. 

Tootmishoone ehitisee mahuks on 8546 m2 lisanduvat tootmispinda Tartu lähistel. Ehituse ajal peab säilima ka tehase tootmisvõimsus, mis eeldab ehitajalt nõudlikku projektijuhtimist. 

Tegemist on ühe suurima Lõuna-Eesti tööstushoone ehitusega sel aastal, objekti projekteerija ja ehitaja on Embach Ehitus.

Lasita Maja AS annab Eestis tööd 250 inimesele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles