TS Laevad ei võtnud Leigerit laevatehaselt vastu (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva Leigeri sõidukatsetus.
Parvlaeva Leigeri sõidukatsetus. Foto: Erakogu

Türgi laevafirma Sefine soovis parvlaev Leigeri Eestile üle anda, kuid laeva opereerima hakkav TS Laevad lükkasid üleandmistaotluse tagasi.

Tallinna sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro kinnitusel esitas Türgi laevatehas vastavalt sõlmitud lepingule eelmisel nädalal teate laeva üleandmiseks. Teate järel vaadati laev ehitusjärelevalve ning tellija poolt üle, kuid otsustati siiski Leigerit veel mitte vastu võtta.

«Eelmisel nädalal sai selline üleandmise protsess alguse. Kahjuks aga ei võtnud TS laevad Leigerit vastu ning palusid veel süsteemidega tööd teha, kuna need ei vastanud omaniku ootustele,» selgitas Arro.

Üle-eelmisel nädalal selgitas ettevõte Postimehele, et muu hulgas on olnud tõrkeid alarm- ning tuletõrjesüsteemidega, elektrisüsteemi maandusega ning juhtimis- ja navigatsioonisüsteemi ühildumisega.

TS Laevad juhatuse liige Mart Loik selgitas toona, et kuni eelpool mainitud toimingute lõpule viimist on väga keeruline öelda, millal laev lõpuks üle antakse ning millal saab alus alustada teekonda Eesti suunas.

TS Laevad kinnitab jätkuvalt, et kvaliteedis järeleandmisi ei tehta ning praegu jätkub laevatehases üleandmise ettevalmistamine.

Järgmise kuu algusest mandri ja Hiiumaa vahel liinisõite alustama pidanud parvlaev Leiger seisab jätkuvalt Türgi laevatehases ning pole veel teada, millal jõuavad ehitustööd nii kaugele, et alus saaks hakata Eesti poole liikuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles