Kender nõuab kohtus taas Ekspress Grupi aastaaruande tühistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kender
Kaur Kender Foto: Jaanus Lensment

Kultuuritegelase ja ettevõtja Kaur Kenderi firma Grupivara OÜ esitas taas Harju maakohtule hagi meedia- ja meelelahutuskontserni Ekspress Grupp majandusaasta aruande tühistamiseks.

Varasemalt on OÜ Grupivara vaidlustanud kohtus aktsionäride 20. juuni 2014 üldkoosoleku otsused kinnitada 2013. majandusaasta aruanne ja kasumi jaotamise ettepanek ning 27. mai 2015 üldkoosoleku otsused kinnitada 2014. majandusaasta aruanne ja kasumi jaotamise ettepanek. Ka need hagid on Harju Maakohtu menetluses.

Kõik kolm eelviidatud hagi tuginevad väitel, et Delfi Eesti ja Delfi Läti firmaväärtused oleks tulnud majandusaasta aruannetes alla hinnata, mille tulemusel poleks jaotatavat kasumit tekkinud. AS-i Ekspress Grupp juhatuse hinnangul on kõik kolm hagi alusetud. Sõltumatute audiitorite kinnitusel kajastavad majandusaasta aruanded kontserni finantsseisundit ja tulemusi õigesti ja õiglaselt.

Lisaks eelnevale on OÜ Grupivara esitanud kohtusse avalduse kohustada AS-i Ekspress Grupp juhatust esitama OÜ-le Grupivara informatsiooni ettevõtte EBITDA prognooside kohta. Harju Maakohus jättis 21. septembri 2016 määrusega OÜ Grupivara avalduse rahuldamata. Kohus asus seisukohale, et OÜ Grupivara ei saa sellise informatsiooni esitamist nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles