Saksa tippjuht: tänu Brexitile hakkab Suurbritannial euroliidust paremini minema

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axel Springeri tegevjuht Mathias Döpfner.
Axel Springeri tegevjuht Mathias Döpfner. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa ühe tuntuma ärimehe sõnul võib brittidel vahetult pärast Brexitit minna küll halvasti, ent pikas perspektiivis muutub riik välisinvestoritele väga atraktiivseks.

Euroopa ühe suurema meediaettevõtte Axel Springer tegevjuht Mathias Döpfner leidis Financial Timesile antud intervjuus, et lühiajaliselt läheb Suurbritannial pärast Euroopa Liidust (EL) lahkumise rahvahääletust küll kehvasti, kuid see muutub peagi. «Vean kihla, et kolme kuni viie aasta pärast läheb Inglismaal paremini kui Mandri-Euroopal,» lausus Döpfner.

Sakslase hinnangul on Ühendkuningriik pärast juunikuist otsust liikumas vabaturumajandusele orienteeritud mudeli suunas, samal ajal kui EList on üha enam saamas ülekandeliit, kus jõukamad riigid peavad üleval vaesemaid liikmesmaid. «Selline asi võib investorid eemale peletada,» märkis Döpfner.

Mehe arvamusavaldus on teravas vastuolus Saksa äri- ja poliitilise eliidi seniste väljaütlemistega. Näiteks ütles Saksamaa kaubandus- ja tööstuskoja juht Eric Schweitzer hiljuti, et Brexiti tagajärjed oleksid Suurbritanniale väga negatiivsed.

Samas nägi ka Döpfner Brexiti kehvi mõjusid. «Eeskätt kannatab EL, sest me jääme ilma brittide pragmatismist ja vabaturumajanduse eelistusest. Mulle valmistab pisut muret perspektiiv, kus kõik asjad lepitakse kokku Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia ja Saksamaa vahel,» ütles Döpfner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles