Nordea võtab internetipangas kasutusele uued tuvastusvahendid

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea
Nordea Foto: Liis Treimann

Nordea tõi turule uued tuvastusvahendid internetipanka sisenemiseks. Nii digivõti kui koodirakendus on alates 24. septembrist kättesaadavad nii Eesti kui Läti klientidele,  Leedus toimivad uued tuvastusvahendid juba pool aastat.

Seoses Euroopa Liidu soovitustega pankadele muuta veebipõhised maksed turvalisemaks, alustas Nordea 1. jaanuarist 2016 klientidele uute autentimislahenduste välja töötamist. 

Kuna alates 1. aprillist 2017 ei ole võimalik ühekordseid koodikaarte tuvastusvahendina interneti- või mobiilipanka sisenemisel enam kasutada, siis klientidel on võimalus internetipanka sisenemiseks kasutada lisaks Mobiil-ID ja ID-kaardile ka spetsiaalselt Nordea klientidele väljatöötatud koodirakenduse äppi või füüsilisel kujul olevat digivõtit, mis sarnaneb PIN-kalkulaatoriga.

Kuna tegu on kohustusliku muudatusega, suunatakse kliente vana tuvastusmeetodit uute vastu vahetama. Uus lahendus täiustab autentimise funktsionaalsust ja turvalisust.

Nordea koodirakendus sarnaneb kasutusmugavuselt Mobiil-IDga ja on kõikidele klientidele tasuta.  Nordea koodirakendust toetavad nii Android, iOS kui Windows Mobile nutiseadmed.  Digivõti sarnaneb kasutusmugavuselt PIN-kalkulaatoriga ja on üle 60-aastastele eraisiku internetipanga kasutajatele tasuta.  Ülejäänud digivõtme tellijatele rakendub registreerimistasu 15 eurot seadme kohta.

Mõlemad vahendid toetavad isikutuvastust ka telefonipangas.

Koodirakendus toimib ka juhul, kui mobiilne andmeside on välja lülitatud või see mingil põhjusel puudub.

Alates 1. aprillist 2017 ei ole võimalik ühekordseid koodikaarte tuvastusvahendina interneti- või mobiili panka sisenemisel enam kasutada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles