Olkiluoto kolmanda reaktori valmimine võib veelgi rohkem hilineda

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööline Edela-Soomes asuvas tuumajaamas Olkiluoto 3.
Ehitustööline Edela-Soomes asuvas tuumajaamas Olkiluoto 3. Foto: SCANPIX

Ajalehe Helsingin Sanomat andmetel võib Olkiluoto tuumaelektrijaama kolmanda reaktori valmimine veelgi rohkem hilineda, sest ehituse eest vastutaval Prantsuse ettevõttel Areva on kodumaal majandusprobleeme ja firmal on seal kiire hoopis ühe teise hankega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Olkiluoto jaama haldav ettevõte Teollisuuden Voima (TVO) on aga olukorraga seoses pöördunud abi saamiseks ka Euroopa Komisjoni poole, kirjutavad Helsingin Sanomat ja Yle. 

Väidetavalt kardab TVO, et olukord, kus Arevat üritatakse päästa Prantsuse riigi rahaga, võib Olkiluoto projekti veelgi edasi lükata. Kui Areva satub Prantsusmaal energiahiiu EDF kätte, ei pea uus omanik enam Olkiluoto riskide ja kuludega arvestama.

Eriti kardetakse seda, et EDF võib suunata Olkiluoto ressursse hoopis kodumaise Flamanville'i kolmanda reaktori arendamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles