Inbanki allutatud võlakirju märgiti emissioonil 11,1 miljoni ulatuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja. Foto: ERIK PROZES/

Inbank AS-i allutatud võlakirju märgiti reedel lõppenud avaliku pakkumise käigus kokku 11,1 miljoni eurot ulatuses ehk ligi 6,1 miljoni võrra planeeritud emissioonimahust rohkem.

Märkimisel osales 698 investorit ning keskmiseks märkimissummaks oli 15 253 eurot. Ülemärkimise tõttu kasutas Inbank võimalust suurendada emissioonimahtu algselt 5 miljonilt eurolt 6,5 miljonile eurole, teatas pank.

Soovitud mahus jagus võlakirju 60 protsendile investoritest ning 40 protsenti investoritest sai ülemärkimise tõttu märgitust vähem võlakirju.

Prospekti tingimuste järgi jaotatakse soovitud mahus võlakirju Inbanki olemasolevatele võlakirjainvestoritele, mis moodustab 865 000 eurot ehk 13,3 protsenti emissiooni koguväärtusest. Teiste investorite puhul rahuldas Inbank täies mahus kõik märkimised kuni summani 5000 eurot. Märkimistele, mis ulatusid üle 5000 euro piiri, jaotati lisaks 41,58 protsenti summast, mis ületas 5000 euro piiri.

Investorile jaotatud võlakirjade kogus ümardati lähima täisarvuni. Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele alates 28. septembrist.

Inbanki nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul täitis emissioon oma eesmärgi. "Esiteks saavutasime oma eesmärgi kaasata kiire kasvu toetamiseks piisavalt kapitali ning teiseks suutsime teenida sadade väikeinvestorite usalduse. Täname investoreid nende panuse eest Inbanki arengusse," ütles Põldoja.

Tingimuste täitmisel noteeritakse Inbanki võlakirjad Tallinna börsil alates 3. oktoobrist, mis muudab võlakirjad vabalt kaubeldavaks.

Inbanki allutatud võlakirjade märkimisperiood kestis 12. septembrist 23. septembrini ning pakutavaks intressimääraks oli 7 protsenti aastas.

Kaasatud vahendeid kasutab Inbank kapitalistruktuuri tugevdamiseks ning tegevuse laiendamiseks välisriikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles