IMF nõuab jätkuvalt Kreeka laenukoorma kergendamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ja Euroopa Liidu lipp
Kreeka ja Euroopa Liidu lipp Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kutsus reedel avaldatud Kreeka majanduse aastaülevaates Euroopa Liitu (EL) üles kergendama veelgi Kreeka võlakoormat ja leevendama karme eelarvenõudeid.

Isegi kui Kreeka täidab kõik talle esitatud nõuded, tuleb ikkagi Kreeka võlakoormat veelgi vähendada ning seada jõukohased eelarve- ja kasvunõuded, et Kreeka suudaks jõuda stabiilse kasvu teele, ütles IMF.

IMFi hinnangul on praegu Kreekale seatud eesmärgid ebareaalsed, arvestades, et Kreekalt nõutakse aastaks 2018 eelarve 3,5-protsendilist ülejääki, kui laenu teenindamine kõrvale jätta. Kreeka kahekohaline töötuse määr jääb püsima sajandi keskpaigani, mis tähendab, et Kreeka ei saa arvestada samaaegselt suure majanduskasvu ja eelarveülejäägiga, ütles IMF.

«Seetõttu ei saa me loota, et Kreeka oma võlaprobleemidega toime tuleb. Edasine võlgade vähendamine aitaks taastada Kreeka kestliku arengu ja stabiilse majanduskasvu,» kirjutab IMF.

Rahahädas Kreeka peab veel enne kuu lõppu rakendama EL-i ja IMF-i soovitatud meetmeid ning algatama 15 uut reformi, mis aitaksid suurendada elektrooniliste tehingute läbipaistvust ja restruktureerida uue moel firmade võlgu. Kreekat ootab juba juunist uus 2,8 miljardi eurone laenumakse, mille tingimusi ei ole Kreeka veel täitnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles