Uus aasta toob kõigi aegade kõrgeimad kaitsekulud (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest

Valitsus kinnitas neljapäevasel kabinetiistungil 9,5 miljardi euro suuruse 2017. aasta eelarve eelnõu, mille peaminister peab järgmisel kolmapäeval riigikogule üle andma. See tähendab ühtlasi, et rahandusministeeriumi ametnikud peavad pühendama terve nädalavahetuse sellesisuliste dokumentide kibekiirele koostamisele.

«Järgmise aasta eelarve on igas mõttes suunatud kasvule – see peab andma tõuke majandusele, suurendama veelgi meie riigi julgeolekut ja jagama rohkem kindlustunnet neile, kes seda kõige enam vajavad,» ütles peaminister Taavi Rõivas pärast eelarve eelnõu kinnitamist valitsuses. Kui aasta tagasi kinnitas valitsus 2016. aasta eelarve esialgseks suuruseks 8,9 miljardit eurot, siis 2017. aasta riigieelarve tulude ja kulude mahuks on praeguse seisuga ligi 9,5 miljardit eurot, seda 0,2-protsendilise struktuurse ülejäägiga SKTst.

Rõivas pidas oluliseks rõhutada, et kuivõrd järgmise aasta eelarve fookuses on majanduse elavdamine ja inimeste heaolu tõstmine, peab ka riigisektor siin pingutama. «Oleme käivitanud riigi- ja haldusreformi, mis tõmbab kogu valitsussektori trimmi ehk maksumaksja rahakotile jõukohaseks. Riigisektor peab olema proportsioonis elanikkonnaga,» märkis peaminister. BNSi andmetel tähendab see valitsusasutustele majandamiskulude kolmeprotsendilist kärpimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles