Eestlanna õpetab Kamerunis naisi raha tegema (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust pärit üliõpilane Maia Klaassen pakub Kamerunis väikelaene.
Tartust pärit üliõpilane Maia Klaassen pakub Kamerunis väikelaene. Foto: Erakogu

Tartust pärit üliõpilane Maia Klaassen poleks veel aasta aega tagasi osanud unistadagi, et täna pakub ta kõrvetava Kesk-Aafrika päikese all väikelaene ning arendab seeläbi Kameruni naisettevõtlust.

Kõik algas ühest vihjest Arengukoostöö ümarlaua üleskutsele, kuhu olid reastatud Global Education Networki (GLEN) organisatsiooni projektid, millest Klaassen valis endale sobivaima välja. GLEN on Euroopa noortele suunatud maailmahariduslik praktikaprojekt, mille raames lähetatakse vabatahtlikud kolmeks kuuks arenguriikidesse tööle. «Olen ju ise ka naine, seega oli naiste toetamine riigis, kus nende olukord on tunduvalt halvem kui Eestis, täiesti loogiline valik,» selgitas Klaassen.

Süsteem, mis seisneb mikrolaenude andmises kohalikele ettevõtlikele naistele, on lihtne: kandidaatidest, kes tahavad laenu võtta ja leiavad, et neil on piisavalt hea äriidee, pannakse kokku grupp, kes teab ja tunneb ümbruskonda. Projekti põhirõhk on eelkõige üksikemade ja leskede finantsolukorra parandamisel, mida on tehtud 2012. aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles