Eesti Energia rajab Pärnumaale kuni 52 tuulikuga tuulepargi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Narva tuulepark.
Eesti Energia Narva tuulepark. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Energia kuulutas välja riigihanke Pärnumaal asuva Tootsi Suursoo tuulepargi kompleksi projekteerimiseks ja ehitamiseks.

Tuuleparki rajatakse 46 tuulikut, millele Eesti Energia jätab õiguse veel kuus lisaks hankida ja tuulepark peaks valmima 2019. aasta lõpus, selgub hanketeatest.

«Uute taastuvenergiavõimsuste rajamine on üks Eesti Energia strateegilistest arendussuundadest. Tootsi tuulepargi näol oleks tegu Baltikumi suurima tuulepargiga, mis koosneks kuni 52 tuulikust ning selle rajamine aitaks Eestil täita taastuvenergia alaseid eesmärke,» ütles Eesti Energia meediajuht Kaarel Kuusk BNS-ile

Ta lisas, et praeguste eelduste kohaselt hakkab tuulepark elektrit tootma 2019. aastal. «Tuulepargi investeeringu suurus sõltub hanketulemustest ning investeerimisotsuse saab teha siis, kui pakkumised on olemas,» märkis ta.

Eesti Energia Tootsi projekti vastutav isik Kristjan Piirsalu rääkis BNS-ile, et pargi nominaalne võimsus võiks olla kuski 150 megavatti. Ta lisas, samas et ei ole veel kindel, kui suureks võimsus täpselt kujuneb.

Rahvusvahelisele hankele kvalifitseerimiseks peab pakkuja viimase kolme aasta käive olema olnud vähemalt 200 miljonit eurot aastas. Samuti peab edukas pakkuja olnud viimase kuue aasta jooksul ehitanud vähemalt kolm minimaalselt 25 miljonit eurot maksma läinud tuuleparki.

Lisaks peab pakkuja olema viimase 10 aasta jookusl paigaldanud ja võrku ühendatud maismaa tuulikuid kombineeritud turbiinide võimsusega minimaalselt 300 megavatti ja omama sertifikaati vähemalt 3-megavatise tuuliku osas.

Park kerkib Eesti Energia Tootsi ammendunud turbaväljale Pärnumaal. Ettevõte alustas tuulepargi rajamiseks keskkonnamõjude hindamist 2012. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles