G4S on Eesti Pangale üle andnud 360 tonni münte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid
Sendid Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänase seisuga on G4S kokku korjanud, üle lugenud ja Eesti Pangale üle andnud ringluses olnud Eesti rahatähti ligi 8 miljardi krooni väärtuses. Münte on Eesti Pangale üle antud 125 miljonit tükki kogukaaluga 360 tonni.
 

Europrojekti raames vedas G4S Eesti laiali 9,1 miljonit euro kupüüri ja 70,5 miljonit euromünti.

Sularahadivisjoni direktori Veiko Vaheri sõnul muutis europrojekti teostamise keerukaks asjaolu, et eurod tuli laiali vedada samaaegselt tavapärase tööga ning väga lühikese aja jooksul. 30 tunni jooksul täideti 804 üle Eesti asuvat sularahaautomaati, ehk keskmiselt toimus 27 täitmist tunnis.

«Ilmselt nüüd võime tõdeda, et Eestis teostati sularahaautomaatide esmakordne eurodega täitmine lühima aja jooksul võrreldes teiste eurole üle läinud riikidega,» lisas Vaher.

Europrojektiga kasvas G4Si meeskonna töökoormus kolmandiku võrra. «Suureks väljakutseks oli paralleelkäibe perioodil rahavahetuse turvalisuse tagamine 178 Eesti Posti postkontoris,» ütles valvedivisjoni direktor Margus Kolumbus.

«Olukorras, kus ringluses on korraga kaks raha, on rünnakute oht rohkem kui tõenäoline. Mul on väga hea meel tõdeda, et meie valvatavatel objektidel ei toimunud sel perioodil ühtegi rünnakut,» lisas Kolumbus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles