Rahandusministeerium tahab kütteõli maksustada diislikütuse aktsiisimääraga

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahandusministeerium kavatseb septembris valitsuskabinetile esitada arutamiseks ettepanekud, et raske kütteõli maksustada diislikütuse aktsiisimääraga, kirjutab ERRi uudisteportaal.

"Pärast valitsuskabineti otsust jätkub töö vastavate seadusandlike muudatustettepanekuga ettevalmistamisega, eesmärgiga esitada need veel käesoleval aastal valitsusele," ütles rahandusminister Sven Sester vastuses riigikogu liikme Andres Herkeli esitatud arupärimisele kütuseaktsiisi laekumisest.

Sesteri sõnul on rahandusministeerium on kursis olukorraga, et praktikas on hea kvaliteediga raskete kütteõlide kasutamine asendusena kergele kütteõlile, sealhulgas ka eramajapidamistes, muutunud üha levinumaks ning raskete kütteõlide tarbimisse lubamine on aasta-aastalt tõusnud.

«Turumoonutusi tekitab eelkõige asjaolu, et aktsiisiga maksustamisel on raske kütteõli energiasisaldust arvestades ligikaudu üheksa korda madalamalt maksustatud kui kerge kütteõli,» lausus Sester.

Minister märkis, et raske kütteõli kvaliteedi tõstmine kerge kütteõli ja diislikütuse kvaliteediga sarnasele tasemele on kasutamise seisukohast mõttetu ning majanduslikult tänu täiendavatele tootmiskuludele isegi kahjulik tegevus.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles