Linnad ja vallad riigilt lumekoristuseks lisaraha ei saa

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Mitmed linnad, vallad ja omavalitsusliidud on seoses selle talve raskete lumeoludega taotlenud riigilt lisaraha erakorraliste talihoolduskulude katteks. Riigil seda raha aga jagada pole.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKMi) teatel  ei ole ministeeriumi eelarves tänase seisuga kohalike omavalitsuste (KOV) teehoiu finantseerimiseks lisaraha ette nähtud.

«Samas riik mõistis, et talv on olnud erakorraline ja eraldas täiendavalt eelmise aasta lõpus lumekoristustöödeks ca miljon eurot,» märkis MKMi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda.

Ministeeriumi seisukoht on, et kui omavalitsuse teehoiuks ettenähtud eelarve on ebapiisav, tuleb KOVil  esmajärjekorras üle vaadata  oma sisemise eelarve ridade muutmise võimalused ja vajadus.

Riigieelarvest omavalitsuste teede hoiu täiendava toetamise otsustab riigikogu riigi aastaeelarve tegemisel.

Kohalikud omavalitsused on samas taotlenud riigilt täiendavate talihoolduskulude katteks lisaraha suurusjärgus 10 miljonit eurot.

Näiteks Tallinna linn on taotlenud lisaraha 1,27 miljonit eurot (20 miljonit krooni), Pärnu linnavalitsus 63 911 eurot (miljon krooni) ja Rakvere linnavalitsus 60 251 eurot (942 720 krooni).

Samas ulatub Eesti maaomavalitsuste liidu taotlus 5,75 miljoni euroni (90 miljoni kroonini), Viljandimaa omavalitsuste liidu taotlus aga 338 123 euroni (5,3 miljoni kroonini).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles