Kohus: PRIA peab investeeringutoetused välja maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkemaja
Puhkemaja Foto: Margus Ansu

Tartu halduskohus rahuldas eile kahe osaühingu kaebused Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) otsustele, millega viimane ei rahuldanud puhkemajade ehitamiseks esitatud investeeringutaotlusi tahtlike valeandmete esitamise põhjendusega.

Kohus tühistas vaidlustatud PRIA otsused, kuna taotluse toetuse saamiseks saab jätta rahuldamata valeandmete esitamise korral ainult juhul kui valeandmete esitamine on toimunud taotleja poolt tahtlikult. Kohtus ei leidnud aga kummagi kaebaja osas tõendamist, et nad oleksid olnud teadlikud ebaõigetest andmetest PRIA-le esitatud projektdokumentatsioonis.

Ühel juhul olid taotleja esitatud dokumentides ekslikud andmed projekti koostaja osas. Nimelt oli projekti tiitellehe järgi projekti koostanud osaühing, kuid tegelik koostaja oli samas ettevõttes töötav projekteerija, kel puudus majandustegevuse registreering. Teisel juhul puudus projekti tiitellehel näidatud projekteerijal majandustegevuse registreering.

Mõlemal juhul puudusid tõendid, et kaebajad oleks ise ehitusloa saamise aluseks olevaid dokumente täiendanud või muutnud. Osaühingud esitasid projektdokumentatsiooni PRIA-le samal kujul nagu nad selle projekteerijalt said ning mille alusel oli juba eelnevalt väljastatud ehitusluba.

Ühel juhul tuvastas kohus ka, et PRIA võttis projekti koostajalt seletuse alles pärast toetuse määramisest keelduva käskkirja väljaandmist. Seega ei selgu käskkirjast, milliste tõendite alusel toetuse andmisest keelduv käskkiri tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles