Padar: hoiustaja omavastutus kaob

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Priit Simson

Rahandusminister Ivari Padari sõnul on Eesti finantskriisile reageerimiseks valmis ning kavatseb lähipäevil anda menetlusse seadusemuudatuse, millega muudetakse hoiuste tagamine Eestis seniselt üheksakümnelt protsendilt sajaprotsendiliseks.


«Teisipäeval toimub Luksemburgis EL rahandusministrite kokkusaamine ja ma usun, et selleks ajaks on meil juba menetlusse antud seadusparandus, millega viiakse hoiuste tagamine Eestis 100protsendiliseks. See oleks mõistlik. Lisaraha tuleks samadest vahenditest, nagu need täna tagatisfondi tulevad,» vahendab

aripaev.ee

rahandusminister Ivari Padari sõnu.

Praegune hoiuste tagamise süsteem garanteerib kõigile hoiustajatele kuni 20 000 euro säilimise 10-protsendilise omavastutusega.

Padar ütles, et rahandusministeerium on koostöös finantsinspektsiooni ja Eesti Pangaga kaardistanud kõik variandid, mis tekkida võivad ning kuidas siis toimida. «Aga siin pole olemas ühte ja ainukest Pythagorase teoreemi, millega kõik olukorrad lahendatud saaks. Võimalikud on kõik maailmas rakendatud meetodid alates likviidsusabist lõpetades sellega, et riik sekkub oma osalusega. Valmisolek kõigiks variantideks olemas,» sõnas Padar.

Rahandusminister Padar ei pea eriti tõenäoliseks, et Eestis peaks riik oma vahenditega pangandusse sekkuma. 90 protsenti meie pangandusturust on kahe Rootsi panga käes ning Skandinaavia pankasid pole finantskriis Padari sõnul eriti raputanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles