Sester: uusi täiendavaid aktsiisitõuse ei tule (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul tuleva aasta eelarves uusi täiendavaid makse ei lisata ja maksumäärasid täiendavalt ei tõsteta ega ka langetata.

Sesteri sõnul leppis valitsus kokku, et täiendavaid lõive ja makse ei kehtestata ja selle otsuse juurde valitsus ka jäi. «Uusi võimalikke maksutõuse ei tule, aga kõige varem kokkulepituga jätkatakse,» ütles Sester BNSile vastuseks küsimusele, kas aktsiisitõusud tuleval aastal on jätkuvalt kavas.

Eelarve läbirääkimised liialt kerged ei olnud – valdkonnaministrid tegid lisarahastuse saamiseks ettepanekuid enam kui poole miljardi euro ulatuses, rääkis Sester. Läbirääkimised olid konstruktiivsed ja oldi valmis ettepanekutest ka tulevikus rääkima, lisas ta.

Valitsus leppis kokku ka haigekassa rahastamise järgmiseks aastaks, rääkis Sester. Valitsus eeldab, et tervishoiutöötajate palk tõuseb samas tempos keskmise palgaga ja sellest lähtuvalt võiks haigekassa miinus olla tuleval aastal 2,3 miljonit eurot, lisas ta.

Peale poliitilise kokkuleppe saavutamist kirjutab rahandusministeerium korra eelarve läbi ja seejärel peaks peaminister Taavi Rõivas selle järgmisel nädalal ka riigikogule esitama, märkis rahandusminister.

Valitsus saavutas neljapäeval kokkuleppe 2017. aasta eelarve kohta. Tuleva aasta Eesti riigieelarve maht kasvab esialgsete prognooside kohaselt 6,5 protsenti 9,5 miljardi euroni, eelarve on 0,2 protsendiga struktuurses ülejäägis ja summaarne maksukoormus langeb 0,2 protsenti.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles