Põllumeestel on valitsuse otsuse üle hea meel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme päeva tagasi toimus põllumeeste meeleavaldus Toompeal.
Kümme päeva tagasi toimus põllumeeste meeleavaldus Toompeal. Foto: Mihkel Maripuu, Sander Ilvest

Põllumehed tunnustavad tänast valitsuse tänast otsust, millega eraldatakse 2016. aasta eelarvest täiendavalt kolm miljonit eurot põllumajandussektorile erakorraliseks toetuseks. 

«Korraldasime möödunud nädalal Toompeal aktsiooni «(M)ärkamine!», millega kutsusime üles märkama, millised on põllumajandussektori pikale veninud kriisi tagajärjed Eesti toidulauale ja maapiirkondadele,» selgitas Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo. Tema sõnul näitab valitsuse tänane otsus tahet Eesti jaoks olulise sektori jaoks panustada.

Valitsuse otsus põllumajandussektori täiendavaks toetamiseks kolme miljoni euroga on samm õiges suunas, leiab ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus. Küll aga toonitab ta, et rahvusvahelises konkurentsis püsimiseks vajavad Eesti põllumajandustootjad, et ka riigikogu pingutaks eelolevatel eelarveläbirääkimistel selle nimel, et meie toidutootmisele oleks tagatud võrdsemad konkurentsitingimused.

«Eesti põllumehed peavad iga päev üha rohkem pingutama, sest meie põllumajandustoetused on naaberriikide konkurentidest palju madalamad,» rõhutab ka Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhataja Kalle Liebert. «Loodame, et lisaks tänasele valitsuse positiivsele otsusele leitakse riigieelarves võimalused ka põllumeeste täiendavaks toetamiseks vastavalt kehtivatele Euroopa Liidu reeglitele üleminekutoetustega ligi 20 miljoni euro ulatuses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles