Lennufirma toob talendi poole odavamalt koju

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal sõlmisid Talendid Koju ning Estonian Air koostööleppe, mille alusel tuuakse nn talendid välismaalt 50 protsenti odavamalt Eestisse.

Kokkuleppe järgi saavad projekti raames kodumaal tööd otsivad eestlased Estonian Airi otselendudel olulist allahindlust nii ühe suuna kui ka edasi-tagasi pileti puhul. Esimesel juhul on soodustus 50 ning teisel 25 protsenti. Allahindlus ei hõlma lennujaamamakse.

Talendid Koju projektimeeskonna liikme Martin Kõiva sõnutsi toimib süsteem nii, et kas kandideerija või tööandja peab neile soovi avaldama ja tööandja peab kinnitama, et tegu on lennuga seoses potentsiaalse tööle asumisega.

Välismaale õppima ning tööle lahkunud eestlaste tagasi Eestisse meelitamisega tegeleva Talendid Koju veebikeskkonnaga on tänaseks liitunud 453 tavakasutajat ning 94 tööandjat.

Veebilehte on külastatud üle 20 000 korra ja 92st erinevast riigist. Kokku on tööle kandideeritud keskkonna vahendusel aga vaid 152 korda.

Suurem osa välismaistest külastustest pärinevad Suurbritanniast, Saksamaalt ning Ameerika Ühendriikidest.

Talendid Koju projekti juhib Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning see on kaasrahastatud riigikantselei Tarkade otsuste fondi kaudu Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles