Riiklikud üürimajad loovad lisaprobleeme (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo algatud üürimajade ideed on tugevalt kaitsnud tema järglasena jätkanud erakonnakaaslane Liisa Oviir.
Urve Palo algatud üürimajade ideed on tugevalt kaitsnud tema järglasena jätkanud erakonnakaaslane Liisa Oviir. Foto: Eero Vabamägi

Riiklike üürimajade idee jätab tähelepanuta üürisuhteid reguleerivate seaduste kitsaskohad ning ekspertide hinnangul võib nende kerkimisel probleeme hoopis juurde tekkida.

«Praegu on üürituru olukord selline, et suurlinnades on kortereid puudu, samas kui väikeasulates jääb neid üle,» kirjeldas kinnisvarainvestor Peeter Pärtel hetkeseisu, vahendab Äripäev

Pärteli jaoks tekitab Urve Palo algatatud ja nüüdse ettevõtlusministri Liisa Oviiri poolt tugevalt üleval hoitud üürimajade idee puhul küsimusi see, kuidas väikeinvestor saaks riigile üürimaja pakkuda: «Mulle pakub huvi, kas riik hakkab ise üüri maksma ja seejärel seda üürnikelt korjama või kuidas on plaan tagada maksete laekumine.»

Kindlasti on üürimajade tulek Pärteli hinnangul aga kahjulik väikestele asulatele, kus juba praegu on tühjalt seisvaid üüripindu üle. Kuna üürimajade hinnad on võrdväärsed summadega, mida makstakse praeguste elupindade eest, tekib soov oma olemasolev kodu uue ja kvaliteetse üürimaja vastu vahetada, samas kui tühjaks jäävad korterid tekitavad probleeme neid haldavatele korteriühistutele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles