Ross: hinnatõusu ohjeldab senine eelarvepoliitika

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõtjad ei oska e-poodlemise võimalusi ära kasutada.
Eesti ettevõtjad ei oska e-poodlemise võimalusi ära kasutada. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valitsus saab toiduainete hinnatõusu ohjeldada senise eelarvepoliitika jätkamisega, ütles rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross.

Ross rääkis, et kindlaim viis hinnatõusu kontrollimiseks on riigieelarve hoidmine jätkuvalt tasakaalus, samuti ei tohi riik liigselt sisenõudlust soodustada ja peab tagama konkurentsi turul, et kaupmehed ei saaks liigselt hinda tõsta, vahndab ERR Uudised.

Asekantsler märkis, et toiduainete hinnatõusul kogu maailmas on strukturaalne põhjus, kuna üha enam inimesi elab üha paremini ja nad tahavad ka paremini süüa, mistõttu ei tasu loota, et hinnad hakkavad niipea langema.

Hindade kasvu on Rossi sõnul Eestis soodustanud ka siinne kiirem inflatsioon kui mujal Euroopas, sest meie majanduskasv oli möödunud aastal ning on ka pikemas perspektiivis hoogsam.

Samas ütles Ross, et eelmise kuu inflatsiooninumber oli lootustandev – «Lõpuks hinnad eelmise kuuga võrreldes ei tõusnud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles