Eesti Energia kulutab Utah’s ligi miljon eurot aastas (7)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatlas eile peetud põlevkivisümpoosionil rääkis Enefit American Oili projektijuht Ryan Clerico, et kohalikud elanikud arvestavad sellega, et rajatav põlevkivitööstus annab juurde hulga uusi töökohti.
Kultuurikatlas eile peetud põlevkivisümpoosionil rääkis Enefit American Oili projektijuht Ryan Clerico, et kohalikud elanikud arvestavad sellega, et rajatav põlevkivitööstus annab juurde hulga uusi töökohti. Foto: Sander Ilvest

Hoolimata ennustustest nafta hinna tõusu kohta peab Eesti Energia tõenäoliseks Utah’ põlevkiviprojekti müümist põlevkivireservina, mille kasutusele võtmise kulud peab enda kanda võtma juba uus investor.

«Kulutame praegu Utah’ põlevkiviprojekti arendamiseks vähem kui miljon eurot aastas,» ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.

Võrreldes kontserni mulluse ligi 246 miljoni euro suuruse investeerimisprojektiga on see väike summa, sest kogu arendustegevus on toodud Eestisse ja kohapeal tegeleb varude reservina arvele võtmiseks vajalike lubade ja kooskõlastustega vaid paar inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles