EL: Klaipeda LNG-terminal peaks teenima terve regiooni huve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeldatud gaasi küttegaasiks muutmise ujuvtehas-terminal Independence saabumas Klaipeda sadamasse.
Veeldatud gaasi küttegaasiks muutmise ujuvtehas-terminal Independence saabumas Klaipeda sadamasse. Foto: Reuters

Kuna Leedu tahab Euroopa Liidult taotleda raha Klaipeda veeldatud gaasi ujuvterminali äraostmiseks, siis ütles Euroopa Komisjoni energeetika peadirektoraadi peadirektor Dominique Ristori pärast Klaipeda külastamist, et sellisel juhul tuleks uurida võimalusi, kuidas see saaks edukalt teenida kogu regiooni huve.

«Komisjonil on hea meel selle gaasiterminali arengu pärast, kuna sel aastal impordib Leedu esmakordselt ajaloos gaasi selle terminali kaudu rohkem kui Vene Gazpromilt. Veelgi enam, komisjon näeb, et terminal suudab gaasi tarnida ka Eestile ja Lätile. See tõendab, et et Klaipeda terminalist on saanud edulugu ja me uurime kõiki võimalusi, et tagada selle edukas toimimine regionaalses ulatuses,» ütles ta.

Leedu energeetikaminister Rokas Masiulis kinnitas, et Euroopa Komisjoniga on terminali toetuse üle kõnelusi peetud juba poolteist aastat, aga et toetuse saamine ei ole kerge, sest komisjon üldjuhul valmisprojekte ei toeta.

Leedu on rentinud gaasiteminali Norra Hoegh LNG-lt 10 aastaks ja võib selle 2024. aastal pärast lepingu lõppemist ära osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles