Ametiühingud tahavad saata Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubandusleppe uuele läbirääkimisringile

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Liivamägi
Kalle Liivamägi Foto: Liis Treimann

Eesti Ametiühingute Keskliit saatis täna välisminister Jürgen Ligile kirja, kus soovitab mitte ratifitseerida Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubanduslepingut (CETA) praeguses sõnastuses ja avada see uuteks läbirääkimisteks.

«Meie soovitame tungivalt praeguses sõnastuses lepet vältida, kuna see sisaldab mitmeid kriitilisi küsimusi, nagu investori ja avaliku sektori vaheliste vaidluste lahendamise ja regulatiivse koostöö reegleid, mis kujutavad ohtu demokraatiale ja õigusriigi põhimõtetele,» rääkis Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu esimees Kalle Liivamägi.

Liivamägi sõnul ei toeta Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubanduslepingu ratifitseerimist ka paljud Euroopa Liidu ja Kanada ametiühingud, kodanikuühiskonna organisatsioonid ega ka kohalikud omavalitsused. «Me tahame vältida töö-, sotsiaal-, keskkonna-, privaatsus- ja tarbijastandardite alanemist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles