Reformierakond: pri.ee sulgemine näitab suhtumist kodanikesse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits.

Täna keskpäeval suleti tuhanded ümberregistreerimata .ee lõpuga domeenid, sealhulgas aastate eest kodanikele tasuta kasutamiseks loodud pri.ee.


Vabaühenduse Eesti Interneti Kogukonna teatel võib sellega järeltulevate põlvkondade jaoks kaduma minna enam kui 12 000 pri.ee domeeni all olevate lehekülgedele paljude aastate jooksul kogunenud eesti- ja muukeelseid materjale, loomingut ning küsitavaks muutub suhtluskeskkondade järjepidevus.

Google’i andmetel on kõigil pri.ee domeenidel hetkeseisuga kokku 5,7 miljonit lehekülge, millest läheb kaduma kuni 98 protsenti.

«Ma pole saanud Eesti Interneti Sihtasutuse (EIS) nõukogu esimehelt isegi vastust kirjale, kus palusin pri.ee domeeni sulgemine edasi lükata kuni kahe nädala pärast toimuva ekspertgrupi koosoleku toimumiseni,» ütles riigikogu liige Lauri Luik.

«Samuti on meil kahtlusi domeenitasu määra põhjendatuse osas ning taotleme Eesti Interneti sihtasutuse tulude ja kulude täielikku avalikustamist,» lisas Luik.

«Tegemist on monopoolset õigust omava sihtasutusega, mille puhul on avalikkuse kontroll hinnastamise üle elementaarne eeldus. On üllatav ja kahetsusväärne, et seda tänaseni veel tehtud ei ole.»

Riigikogu liikme Silver Meikari sõnul näitab pri.ee domeeni sulgemine enne ekspertide koosoleku toimumist Eesti Interneti SA juhtkonna suhtumist Eesti kodanikesse ja vabaühendustesse.

«Saan aru äriettevõtete soovist domeenide pealt raha teenida, kuid Eesti .ee haldav sihtasutus ei tohiks mõelda vaid kasumi teenimisele,» lisas Meikar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles