Gazprom võib hakata kütusega varustama Tallinki uut laeva

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uuele, veeldatud maagaasiga sõitvale laevale Megastar pandi kiil veebruaris Soomes Meyer Turku laevatehases.
Tallinki uuele, veeldatud maagaasiga sõitvale laevale Megastar pandi kiil veebruaris Soomes Meyer Turku laevatehases. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink hakkab oma uut veeldatud maagaasiga sõitvat laeva punkerdama autodega Venemaalt, Rootsist või Soomest, sest riigi otsused jahutasid maha investorid, kes olid tahtnud Eestisse LNG-terminali rajada.

Tallinki uue laeva punkerdamise kohaks võib kujuneda Tallinna Sadam, kui kütust hakatakse tooma kevadel Pihkvas avatud Gazpromi uuest väiketehasest.

Nimelt sõlmis Tallinki juhtivale investorile Infortarile kuuluv Eesti Gaas Gazpromiga lepingu, et hakkab Pihkva tehasest tarnima LNGd nii laevade punkerdamiseks kui ka Eesti tööstustarbijatele.

Samuti võib Tallink laevamootorikütust saama hakata Stockholmi lähedal asuvast Gate Terminali terminalist ja septembris Poris avatud terminalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles