42 protsenti internetikasutajatest sai arvutiviiruse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirusetõrje
Viirusetõrje Foto: Corbis

Euroopa statistikaameti Eurostati interneti turvalisuse uuringu kohaselt sai 2009. aastal ja 2010. aasta alguses 42 protsenti Eesti internetikasutajatest oma arvutisse viiruse. ELi 27 riigi keskmine näitaja oli 31 protsenti.

Eurostat viis küsitluse läbi möödunud aasta teises kvartalis ning vastused kehtivad uuringule eelnenud 12 kuu kohta.

Uuringu kohaselt kaotas kaks protsenti Eesti internetikasutajatest sel ajavahemikul ka erinevate petuskeemide tõttu raha ning 4 protsenti vastajatest teatas, et nende isiklikku infot on internetis kuritarvitatud.

Euroopa Liidus langes keskmiselt arvutiviiruse ohvriks 31 protsenti internetikastutajatest. Kõrgeim näitaja oli Bulgaarias (58 protsenti), mille järgnesid Malta (50), Slovakkia (47), Ungari (46) ja Itaalia (45). Madalamad näitajad aga Austrias (14 protsenti), Iirimaal (15), Soomes (20) ja Saksmaal (22).

Uuringust selgus, et 84 protsenti ELi internetikasutajatest kasutab arvutis viirusetõrjet. Eestis oli see näitaja 65 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles