Investorid müüsid möödunud nädalal suure hulga arenevate turgude aktsiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni börs.
Londoni börs. Foto: AFP / Scanpix

Närvilised investorid on ühe nädalaga Hiinast, Brasiiliast ja teistest majandusbuumi tõotavatest riikidest välja võtnud üle seitsme miljardi dollari.

Maailma aktsiaturgudel on toimumas ümberjaotumine - Financial Times Deutschlandi (FTD) andmeil müüsid investorid möödunud nädalal maha üle seitsme miljardi dollari eest erinevate arenevate riikide aktsiaid.

Selle põhjuseks peab leht Lähis-Ida poliitilist situatsiooni ning naftahindade kallinemist, vahendab Der Spiegel. Ühtlasi teadvustavad investorid varasemast enam Hiina, India ja Brasiilia majanduste ülekuumenemisohtu.

Araabiamaade rahutuste kõrval võib FTD hinnangul investorite strateegiamuutuste põhjuseks olla toiduainete ja toorainete hinnatõusust kannustatud kõrge inflatsioon arenevates riikides. Hiinas kasvasid tarbijahinnad detsembris aastaga 4,6 protsenti. Aastaseks inflatsiooniks kuulutas riigi statistikaamet 3,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles