Londonis koondav Skype: Eestit kärped ei puuduta

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Microsofti omanduses Skype kolib oma Londoni töötajad uude kontorisse, koondades ühtlasi hulga inimesi. Eesti arendusüksuses lähiajal muudatusi ei plaanita.

Microsofti Briti üksuse kõneisik Robyn Bemment selgitas Postimehele, et ettevõte kolib töötajad teistest Londoni kontoritest ümber uude kesklinnas Paddingtonis asuvasse kontorisse.

«Selle ettevõtmise käigus vaatas Microsoft kriitiliselt üle mõned Londonis asuvad töökohad ning langetas otsuse liita mõned inseneri- ning turundusvaldkonna positsioonid, mis paneb potentsiaalselt ohtu teatud arvu Skype´i ja Yammeri globaalsele turule fokusseeritud töökohti,» kirjeldas Bemment olukorda.

«Me teeme kõik endast oleneva, et pakkuda neile, keda see puudutab, igakülgset abi. Microsoft on alustanud konsultatsioonidega ning pakub võimalusel uusi väljakutseid,» lisas ta.

Postimehele Skype´i plaanide kohta vihje saatnud anonüümse allika sõnul ulatub Londonis koondatavate arv kuni 250 inimeseni, kelle hulgas peaks olema ka eestlasi.

Microsofti kõneisik seda numbrit kinnitada ei soovinud, väites, et vastavad konsultatsioonid on veel käimas, mistõttu pole töökohtade kärpimisest mõjutatud inimeste arv veel lõplikult kindel.

Samuti ei saa ettevõte kinnitada, kas ning kui palju eestlasi Londonis koondatakse.

Skype´i Eesti üksusega pole Microsoftil Bemmenti sõnul mingeid muudatusi plaanis.

Microsoft on tänavu teatanud kahest suuremast koondamislainest. Mais avalikustati 1850 töötaja koondamise plaan, juulis lisati juurde 2850 inimest. Peamiselt on kokku tõmmatud Nokialt kaks aastat tagasi ostetud nutitelefonide üksust ning müügitiime.

Skype asutati 2003. aastal tehnoloogiaettevõtjate Nicklas Zennströmi ja Janus Friisi poolt. Teenuse tehnilise lahenduse töötasid välja eestlased Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinn. Microsoft ostis Skype´i 2011. aastal 8,5 miljardi dollari eest.

2015. finantsaastal oli Skype´i Eesti üksuses tööl keskmiselt 358 inimest ehk 14 protsenti vähem kui aasta varem. Skype Technologies finantsaasta kestab, nagu kogu Microsofti kontsernis 1. juulist 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles