Eesti ja Euroopa automüüginumbrid kasvasid augustis mühinal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Euroopa Liidus (EL) müüdi tänavu augustis 819 126 uut sõiduautot, mida on 10 protsenti enam kui mullu samal ajal, Eestis kasvas uute autode müük augustis 20,1 protsenti, selgub Euroopa Autootjate Liidu (ACEA) andmetest.

ACEA peab müüdud autode hulka tähelepanuväärseks, kuna tavaliselt on august puhkuste tõttu üks väiksema müügimahuga kuu. Olulisematest turgudest kasvas Itaalia autode müük 20,1 protsenti, Hispaanias müüdi 14,6 ja Saksamaal 8,3 protsenti enam autosid kui mullu samal ajal.

Käesoleva aasta kaheksa kuuga on uute autode müük EL-is tõusnud 9,1 protsenti 9,8 miljoni sõidukini. Suurematest turgudest kasvas taaskord enim Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa.

Eestis müüdi augustis 1831 autot, mida on 20 protsenti enam kui mullu augustis. Kaheksa kuu kokkuvõttes kasvas uute autode müük Eestis 12 protsenti 15 509 sõidukini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles